Kostencalculator

Autodelen, of niet? Duurzaamheid kan een rol spelen bij deze keuze, maar het is ook een financiële afweging. Daarom hebben we een vergelijking gemaakt van de kosten, op basis van een eigen auto en gebruik. Na invoeren van uw maandelijkse ritten staat onderaan een vergelijking van de kosten van een eigen auto, twee deelaanbieders uit de buurt en de trein.

1. Kosten per maand van een eigen auto

(bron: Nibud)
(verzekering, motorrijtuigenbelasting, pechhulp; ANWB.nl)
(APK, servicebeurt, reparaties, banden)
 
(bron: Amsterdam.nl)
 
(vind op RDW.nl)

2. Ritten per maand

Deze lijst is een voorbeeld. Ritten kunnen worden aangepast.
BestemmingAfstand enkele reis (km)Totale duur reis en verblijf (uur)


Geen overzicht van de verschillende bestemmingen? Bij de RDW kan het totaal aantal gereden kilometers per jaar worden opgevraagd voor uw auto.

Uitkomst: Prijs per rit

BestemmingEigen autoDeelauto GreenwheelsDeelauto MyWheelsTrein (1 pers.)Deelauto EDdePijp
Zaandam0000?
Totaal0000?


Voor de berekening wordt uitgegaan van de voordeligste deelauto. Dit is meestal de kleinste, elektrisch indien mogelijk.

Greenwheels: Het gunstige dagtarief voor een week weg (168 uur of langer) wordt meegenomen, maar niet het dagtarief voor een weekend weg, i.v.m. vaste aanvangstijd. Zie de website van Greenwheels voor meer informatie.

MyWheels: Bij de berekening wordt uitgegaan van automatische incasso, zonder afkoop eigen risico. Zie de website van MyWheels voor de specificatie.

Trein: Er wordt bij de berekening uitgegaan van een retour tweede klas, zonder korting. Zie de website van de NS voor kortingsmogelijkheden.

Disclaimer: de autokostencalculator is zo accuraat mogelijk ontwikkeld. Desondanks kan het zijn dat wij bepaalde mogelijkheden over het hoofd hebben gezien, of dat actuele tariefswijzigingen niet meegenomen zijn. Mocht dat het geval zijn, horen we dat graag!